Skip to main content

KEF
PSW-2500

Klacht:

Doet helemaal niks meer. 

Diagnose:

Op internet vond ik informatie over de reparatie van deze subwoofers. Klik hier voor de website. Klik hier voor het technische schema van de PSW-2500. Zo zijn er berichten over de +/- 15V voeding en diverse condensatoren. Ook zouden de weerstanden erg warm worden. 
Deze PSW-2500 subwoofer bleek al aangepast te zijn en de befaamde weerstanden zijn al op het koelblok gemonteerd (in de basisuitvoering stonden deze op de print)

Om goed te kunnen meten moesten de printen eruit gehaald worden. Daarbij moesten ook de eindtransistoren van het koelblok geschroefd worden. Het lijkt of het koelblok ook is voorzien van een extra plaat metaal.

De + en - 15V bleek goed te zijn en ook de twee grote 10.000uF condensatoren bleken nog goed. Zowel de voorversterker/equalizer als de eindversterker met een toongenerator en oscilloscoop doorgemeten. Alles werkte naar behoren echter wordt het relais niet bekrachtigd. De condensator C52 daarom doorgemeten en deze bleek kapot. Dit is een bekend probleem. De schakelaars, potmeters en tulp ingang bleken te storen. 

Reparatie:

1. Condensator C52 (47uF, 63V) vernieuwd.

2. Relais getest.

3. Alle schakelaars en potmeters schoongemaakt met de combinatie Kontakt 60 -> Kontakt WL -> Kontakt 61

4. Kunststof binnenbak voorzien van extra massa om resonantie bij hoog volume te voorkomen.