Skip to main content

AudioSonic
WS-101 / DA-1000

Oude Audio Sonic versterker uit 1970

Klacht:

Geen geluid. 

AS versterker WS-101

Diagnose:

  1. Na veelvuldig schakelen en draaien aan de potmeters komt er een krakend geluid uit.
  2. Schaleraars en alle contacten zijn vies.
Vieze potmeters van de DA-1000 versterker

Reparatie:

  1. Potmeters gereinigd met Deoxit
  2. DIN ingangen gereinigd
  3. Keuzeschakelaar gereinigd
  4. Hout licht opgeschuurd en opnieuw in de bijenwas gezet.
  5. Diverse condensatoren doorgemeten. Deze voldeden nog prima. Om deze AudioSonic origineel te houden heb ik besloten de condensatoren niet te vervangen.

Eindoordeel:

Wat een schatje!
Deze AS Audio Sonic versterker is waarschijnlijk rond 1970 geproduceerd. Op de website van Hans Hilbrink vond ik meer info over dit kleine pareltje. 

Inwendig was mij de naam Hakkoh al opgevallen. Volgens de site van Hans is dit afkomstig van Hakkoh Denshi Co Ltd Japan' company Japan. 

De versterker is inwendig en uitwendig eenvoudig van opzet en ziet er overzichtelijk uit. Een kleine voeding, drie DIN chassisdelen voor de Tuner, TAPE en PHONO ingangen, twee paar luidspreker uitgangen.Een kleine versterkerprint en enkele eindtransitoren op een schattig stukje metaal. Zo eenvoudig kan een versterker dus zijn.
De buitenkant is voorzien van een mooie houten behuizing die volledig gefineerd is. 

Hoe klinkt deze Audio Sonic versterker?

Om maar met de deur in huis te vallen: Onverwacht mooie geluid uit deze eenvoudige versterker. Hij doet precies datgene waar hij voor gemaakt is en dat is het versterken van het geluid. Ook de phono versterking is gewoon goed. Al met al dus een hele leuke versterker!